tisdag 26 maj 2009

Kort betalningstid

Mellan företag är det 30 dagar betalningstid som gäller om man inte säger något annat. Som privatperson är det vanligt att man får fakturor som är utställda en viss dag, ankommer i brevlådan fem dagar senare och ska vara betalda 15 dagar efter fakturadatum. Ibland är förfallodatum på en helg och då kan två dagar till försvinna. Om man är bortrest en vecka hinner man då inte betala fakturan om man har otur.
Detta tycker jag är dåligt, så jag har hört av mig till flera företag.

Universal telecom svarade med att sätta 30 dagar på mig permanent i framtiden. Bra gjort! Jag hoppas att andra företag följer efter.

torsdag 14 maj 2009

Gatukonst

Kul ide!

Lidingö runt


Jag har seglat lidingö runt, som blev ganska blåsigt. Hemvägen bjöd på en otrolig upplevelse när vi slörade med enbart screacher i hård vind. Det gick ruskigt fort!

Enda bilden jag hittat som fångat oss är ovan, det är vi som kommer seglande med vit screacher precis framför masten till den jättelika Hyundai.
Ganska osjysst av Hyundai att passera tvärs genom fältet och skugga halva banan. De lär ju inte ha flyttat på sig om det hade behövts, eftersom manöverförmågan inte kan vara särskilt snabb jämfört med mötande flerskrovsbåtar i byig vind.

Uppdatering! Min seglarkompis Niklas, från bl a lag "Bling Bling" som seglade med mig tog foton. Jag hade också med mig kameran men vi hade fullt fokus på seglingen så det blevinga foton under racet. Kanske en bra anledning till att vara tre ombord...
Här nedan är efter målgång, där vi äter lunch samtidigt som vi tar oss genom alla kryssande båtar. Det är inte kul att väja för båtar som redan gått i mål, därför håller vi oss undan och går utan segel med motorn på tomgång. Bara vinden och motståndet i masten gjorde att vi fick bra fart!


Det finns även ett foto på skota.se som är nummer 20 i galleriet, följ denna länk till galleriet på skota.se. Det är vi som är nummer 112 till höger på fotot.

Uppdatering igen!
Joacim Torkelson har fina foton på sin blogg.