torsdag 29 mars 2007

Cyklar och poliser

Jag gillar verkligen att cykla, och transporterar mig ofta genom stockholms innerstad. Där kan man se både det ena och andra vad gäller rödljuskörning, svänga utan att se sig för etc. Nu har polisen inlett en kampanj mot sådant oskick.
Bra tycker jag! Det är riktigt irriterande att folk vinglar igenom korsningar mot rött ljus. Sen får man sitta och höra det eviga malandet från bilister som tycker att cyklister är galna, ingen hyfs, är trafikfarliga och så vidare.

Jag efterlyser nu en liknande insats från gatukontorets tekniker att
  • justera de rödljus som inte slår om automatiskt för cyklar (ja, det går!)
  • sätta cykelstoppljusen på MOTSATT sida korsningen
  • automatiskt grönt för cyklar när parallell bilväg redan har grönt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Skulle nog föreslå att FÖRST anpassa staden lite för oss cyklister och SEDAN sätta dit dom som cyklar som klåpare.

Inte för att det egentligen rättfärdigar brytande mot lagen, men om 90% av alla låter bli att följa lagen, så är det antagligen 1) fel på lagen eller så 2) har man misslyckats kapitalt med att förklara vad den skall vara bra för.

Det känns dessutom som om polisen borde ha bättre saker för sig än att plocka cyklister som cyklat mot rött på Skeppsbron. Men det är väl inte politiskt sanktionerat längre att jaga fortkörande miljöbovs-SUV:ar med mobilpratande blinkershatare på Östermalm. Så nu plockar man morotsätande cyklister med miljöengagemang och vänsteragenda på väg till Söder istället :-)

Anonym sa...

Och så borde man få svänga höger när det är rött ljus om man lämnar företräde. Även bilar.

Cykla med osmord gnisslande kedja däremot borde det vara tvångsvård på. Åtminstone av cykeln.

Anonym sa...

ja visst borde man åtgärda avarter i staden! men de rödljuskörningar som är befogade ibland (t ex rödljus som ALDRIG slår om förrän det kommer en bil) gör inte att de som swishar förbi utan att se sig för borde få fortsätta.

för övrigt så håller jag med om att det borde vara skottpengar på mobilpratande blinkershatare.