torsdag 1 mars 2007

Bönsallad med broccoli

Jag har tidigare lämnat ett recept på bönsallad här. Här kommer en variant med broccoli som jag gjorde idag när det behövde hittas på en lunch. Perfekt att ha svartabönor i frysen, bara att hälla i kokande vatten så tinar de medan man förbereder resten.
Maten är riktigt snabb att laga och är både nyttig och god.
  • en broccolibukett (ca 200 gram?). Skär i centimeterstora bitar.
  • en pressad vitlök
  • örtkryddor, peppar
  • balsamvinäger, olivolja
  • kalla eller varma svarta bönor, det går bra med vilket som.
  • ett gäng soltorkade tomater, torra.
Börja med att sätta vatten på kokning. Skär broccolin, är lagom klart till dess att vattnet kokar. Lägg i de frysta bönorna. Skär de soltorkade tomaterna i bitar och lägg i vattnet nån minut eller två innan bönorna tinat (går fort!). Blanda ihop allt. Servera!

1 kommentar:

Anonym sa...

ja det var synnerligen gott kan jag intyga!
/jeppe