Jag har tidigare lämnat ett
recept på bönsallad här. Här kommer en variant med broccoli som jag gjorde idag när det behövde hittas på en lunch. Perfekt att ha svartabönor i frysen, bara att hälla i kokande vatten så tinar de medan man förbereder resten.
Maten är riktigt snabb att laga och är både nyttig och god.
- en broccolibukett (ca 200 gram?). Skär i centimeterstora bitar.
- en pressad vitlök
- örtkryddor, peppar
- balsamvinäger, olivolja
- kalla eller varma svarta bönor, det går bra med vilket som.
- ett gäng soltorkade tomater, torra.
Börja med att sätta vatten på kokning. Skär broccolin, är lagom klart till dess att vattnet kokar. Lägg i de frysta bönorna. Skär de soltorkade tomaterna i bitar och lägg i vattnet nån minut eller två innan bönorna tinat (går fort!). Blanda ihop allt. Servera!
1 kommentar:
ja det var synnerligen gott kan jag intyga!
/jeppe
Skicka en kommentar